srpski romana english

krave

Distributivni Centar za Seme za V.O. - Taurus

U okviru poslovnih prostorija Taurus Agro Konsaltinga a u saradnji sa Veterinarskom Stanicom Vrsac, iz Vrsca, tokom juna i jula meseca Taurus Agro Konsalting je pripremio prostor za Distributivni Centar za Seme za V.O. u Govedarstvu.

Ocekuje se da ce krajem jula da se dobije i zvanicna dozvola za rad Distributivnog Centra za Seme za V.O., pri cemu ce se i  ubuduce saradnja zasnivati pre svega na kooperativi sa CRI - Cooperative Resources International - u oblasti nabavke Holstein semena ( www.crinet.com ) i sa Centrom za Reprodukciju u Stocarstvu Hrvatske - a koji ima odlicnu saradnju sa Bayern Genetik - u oblasti nabavke Simentalskog semena vrhunskog kvaliteta ( www.crsh.hr ).

Sto se tice semena Holsteina, i na dalje cemo nastojati da nabavljamo semena vrhunskih bikova sa liste TPI TOP 100 Bull, kao sto smo u prethodnom periodu imali semena sledecih bikova: Toystory, Sharky, Freddy, Earnity, Deann, Para RC, Lotto, Lazarith, ...

Po pitanju simentalskog semena, najinteresantnija vest jeste da cemo imati seme od ( svetski ) najbolje ocenjenog zivog bika od strane zajednicke komisije Austrijskog Saveza ZAR i Bavarskog LFL, WINNOR/a ( Winnipeg x Stromor ), a koji se nalazi kod nasih partnera u CRSH u Krizevcima.

Nakon obilaska Centra za V.O. u Krizevcima od strane predstavnika nasih farmera iz Srbije i predstavnika Taurusa, imali smo prilike i da se direktno uverimo u kvalitet bikova prikazanih na smotri.

Za sve detaljnije informacije i eventualne porudzbine, mozete se obratiti na telefone 013 839 129, 0606828787 Gabrijela Urzesku Trumpic ili 063 241 892 Radivoj Cosic

 

 

 

 

 

Video reportaža

Vi ste ovde: Home Vesti Distributivni Centar za Seme za V.O. - Taurus