srpski romana english

krave

Edukativni Centar za Proizvodjace Mleka - Taurus - u Vrscu

U nedelju 17.07.2011. godine, u Vrscu, u prostoru dvorista Veterinarske Stanice Vrsac, otvoren je Edukativni Centar za Proizvodjace Mleka -Taurus i odrzan je seminar iz oblasti Ishrane i obezbedjenja kvalitetne kabaste hrane za farme krava.

Predavac na seminaru je bio Dipl. Ing. Pera Vuletic, firma Agro Gajic iz Beograda.

Osim edukacije iz oblasti Ishrane Visoko Mlecnih Krava, farmeri su obavesteni i o aktivnostima u okviru projekata koji se trenutno sprovode u ovom regionu, kao i o formiranju Distributivnog Centra za Seme za Vestacko Osemenjavanje - Taurus, a koje ce se takodje na osnovu ugovora sa Veterinarskom Stanicom u Vrscu, nalaziti na istoj adresi gde ce se nalaziti i Edukativni Centar.

Od strane predstavnika Izraelske Asocijacije Vital EL, Amatzia Sprukt/a, farmeri su obavesteni o potencijalima i koracima koji se sprovode u okviru projekta, Banatska Agro Inicijativa u oblasti mlecnog i tovnog govedarstva.

Seminaru je osim predstavnika firme Taurus Agro Konsalting ( u svojstvu domacina i koordinatora ) prisustvovalo i 25 farmera iz Asocijacije Proizvodjaca Mleka Banat, kao i predstavnik konsultantske kuce Mojsijev iz Vrsca i Asocijacije Vital - EL iz Izraela.

Nakon seminara u novootvorenom Edukativnom Centru za Proizvodjace Mleka - Taurus, organizovano je i lagano i opusteno druzenje, dugogodisnjih saradnika.

Video reportaža

Vi ste ovde: Home Vesti Edukativni Centar za Proizvodjace Mleka - Taurus - u Vrscu