srpski romana english

krave

Prvi uvoz polno određenog ("seksiranog'') semena

 

Vršac - Početkom 2008.godine a na osnovu preporuke USA ambasade i atašea za poljoprivredu, došlo je do kontakta između firme „CRI“ – Cooperative Resource International iz Wisconsina i „Taurus“ Agro Konsalting-a iz Srbije. Nakon prvih kontakata ostvarena je dobra komunikacija, tako da je dobijena ponuda, da „Taurus“ Agro Konsalting bude generalni distributer, za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku, semena za veštačko osemenjavanje.

Kompanija „CRI“ – Cooperative Resources International, je jedan od svetskih lidera u proizvodnji i distribuciji vrhunske genetike u oblasti mlečnog govedarstva. Kompanija „CRI“ ima 3 kooperative u USA, od kojih se jedna bavi proizvodnjom semena za veštačko osemenjavanje i proizvodnjom embriona, druga se bavi podrškom mlekarskim farmama i kontrolama mlečnosti, odnosno laboratorijskom opremom za kontrolu stočne hrane, i treći deo kooperacije se bavi trgovinom živim životinjama.

Tokom Novembra meseca potpisan je ugovor između „CRI“- Cooperative Resources International i „Taurus“ Agro Konsaltinga i izvršen je prvi uvoz 3000 doza semena za Veštačko Osemenjavanje, pri čemu je i prvi put u Srbiji izvršen uvoz 100 doza, „seksiranog“ semena ili „polno određenog“ semena, sa kojim se pri osemenjavanju dobija oko 92 % ženskih teladi od ukupnog broja pozitivnih osemenjavanja. Ovakva mera u smislu genetskog progresa omogućava mnogo brži razvoj i veći potencijal kvalitetne i visoke proizvodnje, kao i veću mogućnost profitabilnog poslovanja naših farmera.

Kontakt: „Taurus“ Agro Konsalting,

web: www.taurus-ak.com, e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. , telefon: 013 839 129

Taurus Agro Konsalting

 

Video reportaža

Vi ste ovde: Home Vesti Prvi uvoz polno određenog ("seksiranog'') semena